20 Mart 2014 Perşembe

Muhteşem Gatsby! (Film)



The Great Gatsby. Türkçe adıyla, "Muhteşem Gatsby". Konu başlığı olarak yazarken parantezde "film"diye belirtme gereği duydum çünkü kitaptan uyarlanan bir film. (F. Scott Fitzgerald)  




2013 yapımı bir Amerikan filmi. Bir 'drama' ve 'romantik' harmanı olan bu film, gerek kurgu, gerek görsel, ve gerek oyunculuklar olarak izleyiciyi oldukça tatmin ediyor. Film başrollerini Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire (örümcek adam serisinden hatırlarız kendilerini), Carey Mulligan üstleniyor.

E' tabi oyunculardan ve oyunculuklardan bahsetmişken, filmin başrol oyuncusu olan Leonardo Dicaprio' dan da bahsetmesek olmaz.
 :)



Filmde; genç, zengin ve yakışıklı bir centilmen rolünü üstlenmiş. Bu 'rolü üstlenmiş' sözü biraz bayağı kaldı, çünkü adam rol yapmıyor, siz gerçekte de öyle biri olduğuna (en azından Leonardo' nun gerçekte de öyle olduğuna) inanıyorsunuz.




Hikaye 1922 yazında Newyork ve Long Island' da geçiyor, ve ölümsüz bir aşkı konu alıyor. Film 1920' lerin ekonomik durumunu yansıtmakla beraber, yine filmde 1. Dünya Savaşı sırasındaki Amerika' yı görüyorsunuz. Ekonomik durum demişken, filmin bir sahnesinde kahramanlarımız benzin almaya gidiyor, ve 3 Amerikan Dolarına(!) neredeyse tüm depoyu full' lüyorlar. Filmde, bunun gibi bir çok enteresan değişimi görebilir dikkatli bir izleyici. 

Filmin 2 Oscar' ı bulunmakta. imdb puanı ise 7,4 . Ben de bu puana katılmakla birlikte filmdeki kostümlerden, film görsellerinden ve soundtracks (film müzikleri) 'lerden oldukça etkilenmiş bulunmaktayım. Bir şarkı var mesela, Lana Del Rey' in söylediği "young and beautiful" filmi izledikten sonra her gün dinlediğim parçalar listesine eklendiler kendileri, -ki öncesinde de bu şarkıyı bilmeme rağmen dikkatimi çok da çekmemişti. Bu adresten siz de bir dinler, filmin fragmanını yine bu videoyla izleyebilirsiniz ...

http://www.youtube.com/watch?v=LVHU_YWV3e4

Filmi izlemenizi öneririm. İzlemeye karar verirseniz ise şimdiden iyi seyirler! :)

bir dost :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder